Защо не сте толкова успешни, колкото можете да бъдете

18 август 2019 г., 21:22
1321

leungchopan / Shutterstock

„Разликата между успешния човек и останалите не е нито в липсата на сила, нито на познание, а по-скоро в липсата на воля“, е казал Винс Ломбарди.

Често се случва да се чувстваме блокирани. Сякаш тичаме на едно място. В случай, че сте в такъв момент и имате нужда от мотивация, блогърът Марк дава добро обяснение. Той изброява седем причини, поради които вероятно не сме толкова успешни, колкото можем да бъдем.

1. Мислите без да действате. Твърде дълго не вършим нищо с идеите си. А единственият начин да покорим мечтите си и съмненията си е като поемем някаква инициатива. Когато в съзнанието си фактически не вършим нищо. Само си представяме. А когато избягваме предизвикателствата, само ги караме да стават по-големи.

Ако чакате формирането на перфектната среда, ще прекарате живота си в очакване. Великите постижения започват точно откъдето се намирате в момента с точно това, което имате днес. Затова, спрете да се разхождате въображаемо и предприемете нещо.

2. Творческият ви ум е напълно разфокусиран. Той е с ограничен потенциал. На пръв поглед изглежда сякаш пълната свобода прави всички видове творческа работа по-постижима. Но това не е истина. Пълната свобода прави възможностите безкрайни, но същевременно прави усилията ни разсеяни. Често самозададените ни граници налагат да мислим различно за трудностите, което от своя страна води до възникването на повече практични идеи и иновации. Вместо да мислите „извън рамки“ и да се оглеждате във всяка възможна посока, влезте вътре в кутията – специфичен проблем, който има нужда от решение, малко пространство, в което могат да бъдат направени големи промени и т.н. Фокусирайте творческото си внимание върху това да промените едно конкретно нещо.

3. Твърде много мислите за страхове и загуби. Проблемите ви могат да бъдат ваша благословия, ако ги използвате, за да станете по-силни. Никога не се отказвайте, само защото се смятате за временно победени. Най-вероятно това, за което мислите, въобще не е било състезание. Продължавайте да работите и бъдете най-доброто, което можете да бъдете.

4. Очакванията ви пречупват. Освободете се от ненужните, предварително оформени представи. Приемете това, което е. Няма значение дали чашата е била наполовина празна или наполовина пълна. Просто бъдете благодарни, че разполагате с чаша и, че в нея има нещо. Вашето щастие и успех са право пропорционални на мислите ви и начина, по който възприемате нещата. Нищо не работи точно както желаем. Надявайте се на най-доброто. Очаквайте по-малко. Осъзнайте реалността, не се борете срещу нея.

5. Разконцентрирани сте от основните си лични цели. Хората може да ви казват, че е невъзможно, а да е постижимо. Въпреки че спънките може да са големи, вие сте способни да изградите събитията. Шансът може да не изглежда на ваша страна в момента, но можете да го преобърнете. Когато нещо трудно, което желаете да постигнете се свърже дълбоко с целта ви, то става възможно. Когато сте мотивирани и отдадени с постоянство, ще достигнете където желаете стъпка по стъпка.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари