Тези 20 закона, подбрани от BrightSide, ще ви помогнат да разберете по-добре смисъла на вашите действия и дори да се преборите с онези ситуации, които на пръв поглед изглеждат непреодолими.

Приложете ги през идните месеци!

Законът на трудностите

Винаги трябва да разглеждате преодоляването на дадена трудност като условно препятствие. В противен случай рискувате да пропуснете някоя наистина уникална възможност, която се появява веднъж в живота. Ако успеете да приемете този начин на мислене, ще бъдете готови да поемате нови предизвикателства и възможности.

Законът на отплатата

Трябва да плащате за всичко – както за вашите действия, така и за бездействията ви. Вие решавате кое ще струва повече. И не забравяйте, че избягването на провалите няма да ви направи по-щастливи.

Законът на вратите

Нашият живот се състои от безкраен брой избори. Винаги имаме избор. Не винаги е лесно да вземем правилното решение. Когато преминем през една врата, пропускаме друга. Загубите обаче често водят и до печалба.

Законът на привличането

Обикновено привличаме към себе си нещата, които се намират в нашето централно фокусирано съзнание – онова, за което мислим постоянно, от което се страхуваме или което харесваме. Животът ни дава онова, което очакваме от него на подсъзнателно ниво, а не това, което искаме.

Законът на стесняването #1

Не е възможно да предугадите всичко. Съществуват ситуации, които се случват против волята ти. Те не могат да бъдат предвидени, не можем да поемаме отговорност за тях.

Законът на стесняването #2

Не можете да имате всичко. Постоянно ще се нуждаете от нещо. Тайната на щастието се крие в умението да се примирите с онова, което притежавате.

Законът на редовността

Ако едно нещо се случи веднъж, то е случайност. Случи ли се два пъти – съвпадение. Третият път обаче е редовност.

Законът на промените

Ако искате промяна в живота си, трябва да поемете контрол над нещата около вас. Ако очаквате съдбата сама да свърши всичко, ще останете разочаровани. Ако вие самите не се насочите към целта си, никога няма да я достигнете.

Законът на сходността

В нашия живот няма случайни срещи. Подсъзнателно привличаме към себе си онези, които ни подхождат.

Законът на балансирането

Ако копнеете за нещо, но не можете да го получите, открийте друг сходен интерес, равен по сила на първия.