"Този, който цял ден работи, няма време да печели пари."

Джон Рокфелер

Ах, тези богати! Милионери? Милиардери? Виждаме някои от тях непрекъснато в новините – местни и международни. Някои от тях са в нашия град. На нашата улица.

Да си много богат определено ти гарантира възможност да живееш над средното равнище. Произходът на богатството е важен. Този текст обаче не е свързан с него. Посветен е на начина на мислене.

"Милионерът, който живее на съседната улица, или в същия град, със сигурност има много неща на ум", смята блогърът Марк, чиито разсъждения за живота, щастието и кариерата ви представяме редовно напоследък. Според него богатите може да мислят за много ситуации и отговорности, но има един специален списък от 20 неща, за които всички ние мислим, а те никога не се сещат. Те са:

1. Скъпо струваща грижа за градината пред къщата.

2. Записването на час за високоплатен фризьор или стилист. 

3. Измерването на успеха. Богатият човек не отделя време, за да преценява успеха си. Той го измерва на базата на полученото качество, на резултатите. Количетсвото време, прекарано в мислене върху нещо, не означава нищо, ако резултатите не отговарят на очакваното.

4. Покупката на чисто нова кола. Защо някой ще плаща накуп сума, равна на заплатите му за половин година, за нещо, което се обезценява толкова бързо? "Умът на всички ни е промит!" - смята Марк.

5. Месечният баланс по кредитната карта. 

6. Редовното хранене. 

7. Че знае всичко. Хората, които живеят с тази нагласа, спират да учат и така остават слепи за новите възможности. Щом изгубиш чувството да си нащрек, губиш всичко.