Да бъдеш ​​мотивиран и да поддържаш тази мотивация е трудна задача. Но ако знаете как да го постигнете и да използвате в работата си, ще имате далеч по-успешен ден.

Разбиране на вътрешния кръг на мотивацията

Всички имаме собствена мотивация за работа. Някои хора се наслаждават на усещането за постижение, когато свършат определена задача, докато други харесват усещането, че могат да помогнат на колеги или да поемат нови предизвикателства. За някои хора приоритет са парите, докато други са водени от шанса да бъдат повишени на работното си място.

Без значение какво ви мотивира съществуват начини да продължите напред, когато изглежда, че не сте в състояние да го направите.  Отделяйте малко време за себе си всеки ден, дори ако е само пет минути! Тези пет минути ще ви помогнат!

Създайте навик за позитивно мислене

Има много начини да развиете навика за положително мислене. Един от тях е да започнете с малки стъпки в правилната посока, например, като направите списък с три добри неща, които са се случили днес, и три неща, които сте постигнали. Друг начин е да се включите в дейности, които ви карат да се чувствате добре за себе си или за живота като цяло. Например, доброволчество или практикуване на йога.

Намалете стреса

Ефектите от стреса са добре известни. Той може да доведе до цял набор от проблеми, включително сърдечни заболявания, депресия и тревожност. Но кой е най-добрият начин да го управлявате?

Може да намалите стреса като управлявате изискванията си към живота. Как да разберете дали изпитвате твърде много стрес и как да се справите с него? Първо, определете каква е причината за него, след това изследвайте както въздействие оказва той върху тялото и ума ви. Накрая формулирайте някои лесни стъпки, които биха намалили стреса в живота ви.

Направете упражненията част от деня си

Упражнението е чудесен начин да подобрите настроението и психическото си здраве. Помага ви да спите по-добре, да се чувствате по-щастливи и да сте по-продуктивни.

Най-важното е да намерите подходящото упражнение.  Когато става въпрос за фитнес мотивация, всичко е в намирането на правилната тренировка, която ще ви отведе към целите ви.

Има толкова много различни видове упражнения, но не всички от тях са подходящи за всеки. Трябва да намерите онова, което най-добре отговаря на вашите нужди и начин на живот.

Източник: The Baltic Times

Превод и редакция Светлана Тодорова-Ваташка / Мениджър Нюз