Напролет започвам нов живот. От Нова година съм друг човек. През лятото всичко ще бъде различно. Идната есен е крайният срок да започна на чисто.

Чували сме такива закани с килограми и всяка от тях е абсолютно категорична. Но промяната, в каквато и посока да е тя, е процес, не става отведнъж и изисква подготовка. Като начало разчистете около себе си – от всичко, което ви пречи, не ви е интересно, което ви разсейва и не ви доставя удоволствие:  

Неудобни обувки

Не е важно колко добре изглеждате с тях и как съблазнително подчертават вашия аутфит за офиса – ако ви причиняват болка при всяко движение, а краката ви се покриват с мазоли и коленете ви започват да щракат от умора заради ходенето с този чифт, значи наистина трябва да забравите за него.

Толкова прекрасни обувки не ви дава сърце да изхвърлите? Приберете ги в шкафа и ги обувайте за някоя специална фотосесия или кратък момент, в който можете да издържите с тях, но в никакъв случай не ги носете по цял ден.

Стари съдове

Чашите, които сте си купили още когато сте излезли за първи път под наем на квартира или в общежитие, са ви служили вярно, но вече са нащърбени, не са пълен комплект и вече не изглеждат толкова добре. Когато вече сте обвързани и се местите в свой дом, или пък в по-просторно жилище, е хубаво да обновите кухненските прибори и съдове, за да имате нови красиви моменти с тях.

Старо бельо

Онова, което е скрито под дрехите ни, много влияе на това как се чувстваме. И тук не става въпрос да носим само секси бельо, а да се простим с всякакви модели, които не са удобни, качествени, здрави. Сутиени с разтегнат ластик на презрамките, захабени бикини, всички подобни неща трябва да излязат от гардероба и живота ви. Бельо, чорапи и всичко, което се допира до тялото ви, трябва да е в изрядно състояние.

Стара козметика

Основната роля на козметиката е да подсилва естествената ви красота, а не да предизвиква инфекции, което е неминуемо, ако пазите козметични продукти с изтекъл срок на годност. Препоръчително е всяка година да преглеждате козметичния си несесер и да обновявате съдържанието му.

Отеснели джинси

Мечтаете да влезете отново в тях – признайте си, защото ако не го направите, няма да ви повярваме! Всяка жена си има някои дрехи, които обожава, защото преди 5 години е изглеждала фантастично с тях, и макар че от тази фантастика я делят 2 деца и 8 кг повече, не иска да ги изхвърли. Любими, но омалели джинси и тясна пола за мнозина са мотивация за постигането на желаната форма. Но тази мотивация не е кой знае колко ефективна, защото перспективата да свалите тези килограми не е много лесно постижима и е далеч по-добре да имате дрехи, които отиват на тялото ви, каквото е в момента. 

Продължава на страницата на Новите родители