Наистина ли пенисът е „най-милото“ на мъжа? Сигурно, щом обръщат толкова голямо внимание на размера му. Според една анкета 27 процента от господата не харесват пениса си, поне в отпуснато състояние. И това влияе сериозно на сексуалния (половия) им живот.

В рамките на едно проучване, публикувано в специализираното списание „Архивс ъф Секшуъл Бихейвиър“,  учените попитали около 4100 мъже какво мислят за гениталиите си. Резултатът: 27 процента не били доволни от дължината на пениса си като цяло, а 19 на сто били разочаровани от размера му и в еректирало състояние. 15 процента пък не били особено въодушевени от диаметъра (дебелината) на възбудения си член. Освен за размера, господата се притеснявали и за изгледа на главичката му. Значително по-малко проблеми създавали на мъжете миризмата или изпъкналите вени, които се очертават по него при ерекция.

Страх в спалнята

Проблемът с външния вид на пениса навело и на други изводи. Защото учените поискали от анкетираните мъже да разкажат подробности от сексуалното си поведение. Така станало ясно, че недоброто отношение към собствения член се отразявало и върху либидото.

Мъжете, които не харесвали гениталиите си, били сравнително по-малко сексуално активни от онези, които ги одобрявали напълно. Докато 50 процента от доволните посочили, че правят секс всяка седмица, то при недоволните резултатът бил 39 на сто. Освен това последната група далеч по-малко се изказала в полза на оралния секс. От тези цифри учените заключили, че несигурността във връзка с „най-милото“ може да доведе и до страх в спалнята. А това се изразява в естествени задръжки по отношение на интимността.

От всичко дотук излиза, че размерът наистина има значение: но само когато мъжът прекалено се фиксира върху него. Препоръката към господата: престанете да се занимавате толкова с външния вид и дължината на мъжкото си достойнство! Най-вероятно вие сте  много по- критични от партньорката си. Едно ново изследване на Калифорнийския университет показва, че цели 84 процента от дамите са доволни от размера на пениса на своя партньор.