Много е важно да започнете деня си правилно. За съжаление мнозина съзнателно правят неща, които им пречат да живеят ползотворно. Да поговорим за най-широко разпространените сутрешни навици.

Закуската ви е твърде малка

Много забързани професионалисти започват деня си само с чашка кафе и в най-добрия случай бъркани яйца. В напрегнатото ежедневие е лесно да забравим, че закуската трябва да бъде най-пълноценното хранене за деня – до обед не бива да чувстваме глад, нито да намаляваме силите си с вредни бързи закуски.

Веднага си проверявате имейла

Това е един от най-лошите навици, които можете да си създадете. Избавете се от него възможно най-бързо. Ако веднага след ставане се хвърляте към електронната си поща, ще бъдете стресирани до края на деня. Сигурно непрекъснато нервничите и се боите да не пропуснете нещо важно. Това лесно се превръща в невроза. Заменете този навик с нещо успокояващо и енергизиращо, като лека гимнастика, приятна разходка или разговор с близък човек. Повярвайте, така ще увеличите продуктивността си и новият навик ще ви се изплати многократно.

Гледате телевизия

Ако сутрин пускате телевизора, веднага започвате да живеете не своя живот, а чужд. Ако се насочвате към новините, вероятно веднага се инжектирате с негативен заряд, който ще ви съпровожда до края на деня.

Замислете се – в деня ви има само 24 часа. Вместо да се хипнотизирате с говорещата кутия, по-добре поспете още 20 минути. А ако ви е толкова важно да сте в час с новините, проверете ги в интернет или научете новото в разговор на обед с колеги. Не забравяйте да се отнасяте критично към получената информация – никога не се доверявайте само на един източник, а търсете различни гледни точки, сравнявайте и се учете да отделяте зърното от плявата.

Поддавате се на общата негативност

Злата съседка, която отново сте срещнали на път за работа, отново ви е разкритикувала за силната музика вчера вечерта. Безкрайни опашки в магазините, а ви е нужно само едно кисело мляко. Задушен обществен транспорт, в който ви се струва, че всички се мразят...

Не ставайте част от всеобщото раздразнение. Издигнете се над тази всеобща негативност. Мислете за хубави неща, не се поддавайте на провокации и тогава никой злобен човек няма да успее да ви развали деня.