Безспорно това е една от темите, на които може да се дебатира безкрайно – кой пол има повече нужда от секс. Естествено, и мъжете, и жените дърпат чергата към себе си, поради което се раждат немалко митове, за които ще си поговорим веднага:

Мъжете имат нужда от секс, поради физиологични особености, а жените по принцип не мислят за това

Не е съвсем така. Всички сме чували, че „в мъжката природа е заложено постоянното търсене на нов партньор“. В реалността всичко зависи от конкретния човек, освен това, женското влечение е неразривно свързано с хормоналния фон, възрастта и емоционалното настроение, да не говорим че на повечето дами им е необходима по-дълга прелюдия, за да се гмурнат в състояние на максимална възбуда.

Жените имат сексуални контакти преди всичко поради желанието на мъжете

Съвсем не. Потребността от секс е присъща и на двата пола, така че да се говори за това, че жената удовлетворява потребностите на мъжа, без да мисли за собственото си удоволствие, не е вярно. Жената се съгласява да встъпва в интимни отношения с мъжа доброволно, а сексът е важна част от тези отношения.

Жената може да е омъжена и спокойно да живее без интимна близост

Съпружеските отношения без секс са доста странна история. За двойката отсъствието му е голям проблем, който е нужно да се реши с помощта на специалист. За всяка жена е важно да знае, че мъжът й се интересува от нея не само в качеството й на пазителка на семейното огнище, домакиня, майка на децата му, но и изпитва интимно увлечение. Без това усещане животът и на двамата партньори се превръща в тегоба. В двойката зачестяват скандалите, предизвикани от неудовлетвореност, а скоро това може да доведе и до радяла.

Сексът изобщо не влияе върху женското здраве

Всъщност сексът е и профилактика на някои видове гинекологични заболявания. Не случайно при преглед един от първите въпроси на гинеколозите е за честотата на половите контакти. Качеството и количеството на секса зависи от психоемоционалното състояние на жената, а регулярните интимни актове помагат на психиката да получи необходимото разтоварване.

Колкото е по-възрастна жената, толкова е по-страстна

Женското либидо зависи от възрастта, а пикът му се смята 35-ата година: до този момент женската физиология продължава да се развива и към 30-ата година физиологичното и психологичното състояние на жената се уравновесява, а с това се повишава и качеството на секса.

Източник: Новите родители