Една хонконгска автобусна компания предлага на преуморените граждани петчасова обиколка с автобус – за да успеят да подремнат!

Сега жителите на Хонконг, които страдат от нарушения на съня, могат да ангажират специално пътуване с двуетажен автобус през многомилионния мегаполис, за да поспят. Маршрутът е дълъг 76 километра и продължава пет часа, като услугата е предназначена за хора, на които подрусването на возилото действа приспивно. Проектът е вдъхновен от наблюдение върху уморени пътници, които спят в обществения транспорт.

„Когато обмисляхме нови маршрути, попаднах на публикация на мой приятел в социалните медии, в която се оплакваше, че заради огромния стрес в работата си нощем не можел да спи – казва Кенет Конг, маркетинг директор на „Улу Травъл“, организатор на обиколките. – Заспивал само в превозно средство. Именно неговата статия ни наведе на идеята за спалния автобус“. Билетите струват между 12 и 44 евро на човек в зависимост от това дали избираш място на горния, или на долния етаж. Всеки пътник получава торбичка с маска за очи и тапи за уши.

Билетите за първата „спална обиколка“ в началото на октомври били изкупени за нула време. Някои от пътниците пристигнали екипирани с одеяло и пантофи, с които да заменят обувките си по време на петчасовото пътуване, а други си носели възглавници.