Полезно е трудностите да се възприемат като част от процеса на растеж и развитие, а не като препятствия. Когато се сблъсквате с трудности, намирате начини да ги преодолеете, което ви носи нов опит и мъдрост. За някои изпитанията в живота са начин да калят волята си и да проверят себе си. Казват, че щастието не може да ни изненада, на в страданието и препятствията преоткриваме себе си.

Съществуват три знака, които показват, че сте на прага на своята Съдба, на истинската си Съдба. Най-накрая предстои да ви се случи това, което да ви донесе очакваното и желано чувство на удовлетворение и вътрешна хармония.

Следващите редове са за вас, ако сте загубили нещо устойчиво, трайно в живота си, нещо важно. Семейство или работа, кръг от стари приятели, може би здравето си. Намирате се на кръстопът в живота си, чудите се накъде да поемете, как да се изправите и да продължите след поредното разочарование и поредния удар на живота. Загубата не е непременно трагична, ужасна. Но обичайният живот, такъв, какъвто го познавате, се е променил, загубил е стабилност, старата среда изчезва и старите възможности са изгубени.

Но се отварят нови възможности пред вас.

Трябва да разрешите загадката на Съдбата, да вземете важни решения. Какво се опитва да ви каже животът? От решението, което вземете сега, зависи животът ви, бъдещето ви.

Отговорността е изцяло ваша. И последствията са изцяло за ваша сметка.

Понякога просто нищо няма смисъл. И точно когато сте на ръба на отчаянието… нещата просто се подреждат и изглеждат кристално ясни.

Ето три сигурни признака, че сте открили своето щастие и своята Съдба.

1. Приемаш обстоятелствата и се примиряваш, че ти си господар на живота си. Всичко зависи от вас, от това как ще действате и ще се държите. Никога не трябва да се връщате назад, не изпитвайте носталгия по миналото. Каквото било-било. Не можете да се върнете към миналото. Трябва да вземете решение. Приемете последствията и отговорността, за да продължите осъзнато напред. И е по-добре да помогнете, дори да имате малко сили и малко запаси.

2. След като сте се освободили от миналото, продължете напред. Едва след като сте се сбогували с миналото и сте се освободили от него, можете да преминете на следващото ниво. Да срещнете любовта си, да намерите просперитет, да откриете своя дом, да получите признание, да заемете своето заслужено място в обществото, да станете това, което искате да бъдете. За нищо обаче няма гаранция. Най-малко има гаранция за това, че няма да се провалите. Но не се страхувайте от провала, защото страхът ви възпира да се развивате.

3. Предържайте се към решението, което сте взели, не се отказвайте от мечтите си. Ако следвате мечтите си, с освободено съзнание и сърце, има голяма вероятност да получите това, което искате.