Ако никога не сте били с къса коса, може би сте се чудили дали ще ви отива. Много хора се страхуват от раздялата с дългите кичури. В крайна сметка, ако не ви хареса, трябва да чакате дълги месеци, докато стигне до привичната дължина.

Колегите ни от Bright Side споделят един лесен трик, който ще ви помогне да разберете дали късата прическа ще ви отива.

Магическият метод, наречен „правилото 2,25“ е открито от английският стилист Джон Фрида. Според него имаме нужда само от линийка и молив, за да разберем дали късата коса ще отива на уникалната форма на лицето ни.

Ето какво трябва да направите, за да изпробвате тази формула:

  •   Поставете молив под брадичката си хоризонтално, след което поставете линийка под ухото си вертикално, така че да получите прав ъгъл.
  •   Измерете разстоянието от долната част на ухото до точката, където молива и линията се пресичат. Ако дължината е по-малка от 2,25 инча (5,7 см), късата прическа ще ви отива. Ако дължината е повече от 5,7 см, тогава дългата коса е за предпочитане.

Стилистите твърдят, че този метод е надежден и точен. Така че, ако искате да експериментирате с по-къса коса, вземете молив и линийка и проверете. Или просто игнорирайте всички правила и правете, каквото ви харесва.

Източник: Bright Side