Талантливият актьор и писател Стивън Фрай много добре знае какво означава да си в депресия. Той е получил писмо от фен - тийнейджърка, която го пита как се е справил с неговите проблеми и успял да намери покой в ​​душата си. Той отговоря на писмото, като казва на момичето как да открие вътрешната си светлина, когато изглежда така, сякаш тъмните времена няма да отминат.Бихме искали да споделим с вас това прекрасно послание.Скъпа Кристал,Съжалявам, че животът ти не върви добре в момента. Знам, че понякога нещата изглеждат толкова трудни, когато нищо не се подрежда както трябва и не се чувстваме удовлетворени. Не съм сигурен, че мога да ти дам конкретен съвет, който да реши всички тези проблеми. Понякога е доста досадно да ни напомнят колко много хора ни обичат, когато ние самите не се обичаме.Открих, че е полезно да мислим за нашите настроения и чувства към света като за времето.Ето някои очевидни неща за времето:    Истинско е.

    Не може да го промените, защото не ви харесва.

    Ако е тъмно и дъждовно, значи наистина е тъмно и дъждовно и не може да го промените.

    Може да бъде тъмно и дъждовно две седмици поред.

НО    Един ден ще изгрее слънце.

    Никой не е способен да контролира кога ще изгрее слънцето, но то ще изгрее.

    Един ден.Мисля, че по същия начин става и с нашите настроение. Грешно е да ги смятаме за измислени. Те са истински. Депресия, тревожност, апатия – те са толкова реални, колкото времето - и също не подлежат на контрол. Никой не е виновен за тях.НОТе ще преминат: наистина ще.По същия начин както човек трябва да приеме времето, човек трябва да приеме и своите мисли за живота .”Днес е скапан ден” е напълно реалистичен подход. Просто трябва да намериш един психически чадър. “Хей-хо, навън вали: това не е по моя вина и нищо не мога да направя, освен да поседя. Слънцето може и да изгрее утре и когато това се случи, аз ще се възползвам напълно”.

Не знам дали изписаното ще е от полза: може и да не, и ако това е така, съжалявам. Просто исках да ти напиша едно кратко писмо и да ти пожелая да намериш удоволствие и цел в живота.С най-добри пожелания,Стивън Фрай