Тези трогателни истории са доказателството, че добротата ще спаси света

05 февруари 2019 г., 14:22
1793

Снимка: Shutterstock

Всичко, от което се нуждаем, е любов ... любов и доброта. Това е нещо, което нито един човек на тази планета не може да откаже. Любовта ни помага да се борим с най-тежките заболявания, а доброта ни помага да преживеем най-трудните житейски ситуации. Когато сърцето на човек е изпълнено с радост и щастие, животът му има смисъл.

Ние силно вярваме, че когато става въпрос за доброта, нито един жест не е твърде малък или незначителен. Всяко безкористно добро дело дава на нашия луд свят още един шанс да се превърне в по-добро място. Бихме искали да споделим някои истински житейски истории за тези, които мислят - и по-важното - живеят в съответствие с тези принципи.

Жена дава дом на 1000 котки

Една жена с добро сърце и щедра душа, решава да даде подслон на бездомни котки. В качеството си на ветеринар, тя се грижи за котките и след това се опитва да намери нов дом за тях. Линеа основа своята фондация и в продължение на години работи без никаква финансова помощ. Сега фондацията има своите спонсори, ветеринарни и доброволци, които продължават доброто ѝ дело.

Фирма за почистване предлага безплатно услугите си на жени, болни от рак

На Деби Сардоне, основател на компанията, и хрумва тази идея, когато една от нейните клиентки спира да ползва услугите на фирмата, защото трябва да пести пари за своето лечение. Тогава Деби  решава да предостави на жените, които се борят рака, безплатни услуги за почистване. Тя вярва, че по този начин жените ще могат да се съсредоточат върху лечението и няма да се притесняват за грижите за дома. От 2006 г. компанията е почистила над 19 000 домове на жени, които би им струвало около 5,5 милиона долара.

Момиче прибира бездомно куче. Живота на двете се променя

През април 2015 г. Валя Орфанидоу забелязва бездомно куче в покрайнините на Атина, Гърция. Кучето е в много лошо състояние, но момичето не се поколебава да го вземе и да направи всичко по силите си, за да му помогне. Но не е толкова лесно. Петра (кучето) страда от много болести и трудно се доверява на хората. Валя, обаче, не се отказва от нея и само няколко месеца по-късно кучето е напълно трансформирано! Обичано, приятелски настроено и преди всичко, благодарно.

Всяка седмица човек купува кафе на бездомник, който му се отблагодарява по невероятен начин

След закуска в любимото си кафе, Джо Уилсън спирал да побъбри с един бездомен човек, Даниъл, който продавал списания на ъгъла. Когато било студено, Джо купувал на Даниъл чаша горещо кафе. Една събота, както обикновено, Джо отново закусвал в кафето. Когато поискал да плати сметката, се изненадал от отговора на сервитьорката, която му казала, че сметката била вече уредена. Оказало се, че Даниел наскоро спечелил 20 паунда от лотариен билет и решил да се  отблагодари на Джо по този начин.

Зоолог приютява бебе слонче у дома

Това бебе слон едва не се удавило, докато се опитвало да пресече придошла река. За щастие, рейнджъри го намерили и го завели при Рокси. Кръстили слончето Моя. Слончето се държи като всяко друго животинче – то е игриво, любопитно и най-важното, много обично в новия си дом.

Аржентински футболист сбъдна мечтата на афганистанско момче

Снимката на 5-годишния Муртаза Ахмади стана истинска интернет сензация. На нея момчето е със своята “фланелка” на Лионел Меси, направена от обикновена найлонова торбичка. Историята на Муртаза бързо се разпространи в социалните медии и стигна и до самия Меси. Той реши да възнагради своя млад фен с автентична фланелка с автограф, която бе своевременно доставена от УНИЦЕФ.

Ключови думи:
Коментари