Някои хора са достатъчно смели, за да се изправят лице в лице със стереотипите и да ги разбият, пише BrightSide. Те не се страхуват да променят начина си на живот, да потърсят отговорите на някои наистина екзистенциални въпроси и да подтикнат останалите към промяна. Как? С помощта на някои наистина интересни социални експерименти.

Например…

Жената, която носеше едни и същи дрехи на работа 3 години подред

Експеримент: Какво да облека днес за работа? Въпрос, с който се е сблъсквал всеки един от нас. На Матилда обаче й е писнало да си го задава и съответно тя взема кардиналното решение да носи едни и същи дрехи в продължение на 3 години. Купува си множество комплекти от идентични бели ризи и черни панталони.

Резултат: Матилда успява да запази всичките свои уникални рокли за уикенда и официалните вечери. В момента тя не губи време сутрин, защото знае точно какво ще носи. Експериментът й помага да спести време и енергия, които да насочи към семейството и приятелите си.

Мъжът, който яде картофи вече 12 месеца

Експеримент: Андрю Тейлър решава, че в рамките на 1 година ще консумира само картофи.

Резултат: По този начин той отслабва цели 49 кг. Вижте го само! Естествено, не ви препоръчваме да спазвате неговия режим на хранене.