Той е от личностите, извършили революция в своята област и повлияли на живота ни. Какво детство е имал удивителния и неординерен Стив Джобс?

Пионерът на IT-технологиите, основателят на корпорацията Apple Inc е бил осиновен още като бебе. Той е роден през 1955 г. в Сан Франциско, но биологичната му майка се отказва от детето под натиска на родителите си, тъй като тя тогава е още ученичка.

Неговите приемни родители Пол и Клара Джобс правят всичко възможно той да се чувства винаги любим и желан в семейството. И макар бъдещият компютърен гений да израства не точно като най-примерния ученик, а по-скоро като хулиган, в неговото възпитание те следват стриктно тези три главни правила:

Първо правило – винаги казвай истината на децата.

“Родителите ми никога не са крили от мен историята на моя произход. Когато бях на шест, разказах за това на съседско момиче и то ме попита: “Да не би твоите настоящи родители да не те обичат?“

Много ме заболя от тези думи, но после дойде мама и ми каза, докато ме гледаше в очите„Ти си специално момче и ние сме твоето семейство“, спомня си Джобс и добавя: „Те са моите истински родители на сто процента.“

Второ правило – винаги поддържай начинанията на сина си и го запознай със собствените си увлечения. 

Прочетете целия материал на страниците на Новите родители.