Въздействащо видео от болница в Бергамо – италианският град, засегнат най-силно от новия коронавирус – показва как лекари и сестри се опитват отчаяно да овладеят заразата, предава Business Insider.

Клипът, излъчен в четвъртък по Sky News от болницата „Папа Джовани XXIII”, ни представя обикновено отделение, трансформирано в интензивно, тъй като интензивните вече са пълни с хора в критично състояние.

До петък сутринта в Бергамо са регистрирани 4645 души с COVID-19 – повече, отколкото в който и да е друг град в Италия, сочат данни, публикувано от вестник Corriere Della Sera. Точният брой на смъртните случаи в Бергамо е неизвестен.

“Пневмонията е изключително остра. Тежестта, която пада върху здравните системи по целия свят, е огромна. Всеки ден 50-60 пациенти идват в спешното ни с пневмония. Състоянието на повечето от тях е толкова тежко, че те се нуждаят от снабдяване с огромно количество кислород“, коментира д-р Роберто Косентини, ръководител на спешното отделение към болничното заведение пред Sky News.

Вижте видеото и не подценявайте ситуацията, в която се намираме в момента...