Споделянето за споровете и конфликтите в семейството с най-добрата приятелка по-скоро може да навреди, отколкото да помогне. И всичко това е заради ревността и асоциацията, която събеседникът прави със собствените си проблеми.

Вместо да търсим приятелка, на чието рамо да поплачем, специалистите съветват да намерим начин да говорим с партньора си и с него да решаваме спорните въпроси.

Психолозите от университета на Северна Каролина стигнали до тези изводи след 2-годишно проучване. Участничките отговаряли на въпроси за романтичните си връзки както и за проблеми, с хора, с които са ги обсъждали.

Резултатите от проучването сочат че, обсъждането на отношенията в двойката с приятелки повишава риска от раздяла с 33%. Като разговорите изобщо не допринесли за изглаждане на недоразуменията, а ги задълбочавали.

Докато тези жени, които обсъждали с партньора си отношенията, 2 пъти по-често успявали да съхранят връзката си.

Според учените това се дължи на няколко причини. Често приятелките не одобряват партньора на своята дружка. И, когато тя сподели, че има проблеми в отношенията, то те изпитват ревност, особено, ако на свой ред също имат любовни драми.

Източник: Новите родители