Сънят е една от най-важните дейности за бебето, защото докато спи, то расте.
Как да го подготвим и да организираме пространството за спокоен сън, обясняват експерти на Parents.ru.

1. Нека започнем подготовката със създаването на микроклимат в детската стая. След като проветрим, температурата на въздуха в помещението трябва да бъде в рамките на 18-21 ° С.
Дръпнете завесете или затворете щорите - светлината пречи на бебето.
Вечер в стаята може да оставите само нощната лампа.
Ослушайте се дали до него не стига звукът от телевизора от съседната стая. Приемливото ниво на шум за спящо бебе е тиха приспивна песен.

2. Подгответе креватчето: проверете как лежи матракът. Той трябва да съответства точно на размера на креватчето и да приляга плътно към стените му, така че главата, ръката или кракът на бебето да не могат случайно да попаднат в пролуката. А самият матрак трябва да е плосък и еластичен.

3. Друг важен момент е разстоянието между пръчките на решетката. Те трябва да са раздалечени най-малко на 2,5 см, за да не може детето да се заклещи между тях, и на не повече от 6 см, за да не падне крачето му.
Отстрани може да сложите „облицовка“ - така наречените обиколници. Те ще помогнат за решаването на няколко проблема: ще спасят бебето от натъртвания, ще го пазят от течение и няма да пропускат твърде ярка светлина.

4. За зимата специално чувалче може да е добра алтернатива на одеялото. То надеждно ще затопля вашето бебе през цялата нощ, без риск да се отвие.

5. През първите 3 месеца е по-добре бебето да спи по гръб или настрани. Тези позиции трябва да се сменят от време на време, за да може главичката да се заобли равномерно.
Поставете пелена под главата на бебето (до 1,5 години, възглавница не е нужна ).
Махнете и всички играчки от креватчето. Може да направите изключение само за любимия мек "приятел". За вечерния сън дори е по-добре да го вземете от съображения за безопасност.
Е, това е всичко - спокоен сън!

За най-добрия вечерен режим продължава на страницата на Новите родители