Труден е за обичане, защото не може да бъде контролиран.

Хората обичат да манипулират, да държат нещата в свои ръце. Особено силно се проявява това желание, когато обичаме. При някои се изразява в болезнено собственическо чувство, което всъщност погубва любовта.

Но дори да обичаме по здравословен начин, имаме своите очаквания от партньора и това е съвсем нормално. Искаме да бъде съпричастен на нашите грижи и проблеми, да споделя нашите радости, малко или много взаимно да се моделираме до една съвършена симбиоза.

Само че силният, горд и независим човек е труден за моделиране. Той не се поддава на шлифоване, не може да бъде конструиран по наш вкус и желание.

Силният човек обича да води. Не обича да му казват какво да прави. Дори да има всички достойни качества, той обича своето лично пространство и не говори празни приказки. Затова, ако си имате работа с такъв партньор, е възможно да се чувствате пренебрегнати или необичани, но това не е вярно. Той обича истината и не ни я спестява. Той ще гледа реалистично на живота и няма да прави розови планове за бъдещето. Той може да не ви зашеметява с думи, но ще видите делата му. Той служи на съвестта си и има силно изострено чувство за справедливост и чест.

Лесно е да се обича мекушав човек, но наистина ли искате такъв партньор?