Бъдещите майки броят дните до раждането и с нетърпение искат да кажат сбогом на огромния корем, подутите крака, хормоналнте бури и всички други "прелести" на бременността.
Но след известно време много от тях осъзнават, че бременността има своите плюсове, които сега им липсват много.

И ето някои.

1. Имате всичко, което сте искали
Добре, може би не всички жени са се радвали на тези „екстри“, но повечето. Имало е и забрани - някои видове риба или две-три чаши една след друга ... Но това са редки изключения.
Със сигурност обаче не сте се чувствала виновна, че похапвате и през нощта или за петте допълнителни закуски през деня.

2. Усещането, когато бебето в корема рита
Невероятно е усекането, когато бебе рита в корема. „Никога не бих си помислила, но ми липсват бебешките ритничета и всяко негово движение, което ме уверяваше, че е там“, разказват много майки.

3. Внимание от страна на околните
„Приятно ми е, че заради „положението“ ми се радвам на повече внимание почти във всяка ситуация“, пише майка под псевдонима starlababy02 в един от форумите.
Когато си бременна, има голям шанс да те пуснат напред на опашката, да ти отстъпват място, да се отнасят много внимателно дори и непознатите.

4. Много сън
Млада майка и спокоен сън са две несъвместими понятия. Поне през първите няколко месеца от живота на бебето. Затова ще си спомняте с носталгия за времето, в което сте можели да спите до обяд особено през уиканда и сте си лягали в 9 вечерта, за да спите необезпокоявани до сутринта. И дори фактът, че коремът понякога пречи да се разположите удобно на леглото, месеци по-късно това ще ви се струва дреболия.

Продължава на страницата на Новите родители