Мъжете и жените с наднормено тегло са по-щастливи в семейните си отношения, а сексуалният им живот е по-активен в равнение с този на кльощавите. Това са изводите на британски учени от университетския колеж в Лондон и от университета „Раскин“, публикувани в списание PLOS One.

Изводите са направени след наблюдение на 5000 души в семейни отношения. Те сочат, че жените с наднормено тегло имат повече (с 16 на сто) сексуални контакти в сравнение със слабите. А пълните мъже имали почти 3 пъти по-чести полови контакти с половинките си в сравнение със стройните си връстници.

Според специалистите, наднорменото тегло и допълнителната мазнина, дават повече енергия на човек, която е стимул и за сексуални изяви. Докато кльощавите често са лишени от енергия, чувстват се отпаднали и уморени.

„Когато семейните отношения са щастливи и партньорите живеят в разбирателство, те нямат мотив да искат да отслабват. Външният им вид не ги притеснява. Това не създава напрежение помежду тях, нямат и комплекси, свързани със сексуалния си живот“, обяснява Ли Смит, водещ изследовател.

Източник: Новите родители