Една градска легенда, за чиято родина се смята щатът Масачузетс, разделя махмурлука на шест степени. Условно те може да се назоват с остроумните имена, вложени от писателя П. Г. Удхаус в устата на неговия герой – изискания светски лъв Бърти Устър.

Комета

При вас май всичко е наред. Главата не боли. Дремнали сте само час-два, но сте пълни с неизтощима енергия. Търчите из стаята и копнеете за пържола с мазни пържени картофки и около 100 литра студена вода.

Потрошен компас

Нещо липсва. Изглеждате нормално, но откривате в себе си умствените способности на новородено хамстерче. Изправите ли се, усещате, че разходката в права линия е прекалено жестоко изискване за човек като вас. Копнеете да си легнете и да забравите.

Шевна машина

Леко пулсиране в слепоочията и омраза към човешкия род до девето коляно. Склонност към зацикляне. В състояние сте да се оплаквате от едно и също нещо в продължение на часове. Никой не иска да бъде около вас. И вие не искате да бъдете около никого. Освен за да му отмъстите!!! Усамотете се.

Бетонобъркачка

Животът е гаден. В главата ви се джурка кило бетон. А като се замислите - и в корема също. Говорите трудно, с риск да повърнете върху стресирания събеседник. В природата ви се е промъкнало нещо животинско – червени заешки очи, прическа на стара сврака и вълчи глад. Ако сте мъж, забелязвате, че брадата ви е расла с двойна скорост през нощта. Ако сте жена, по-добре не гледайте в огледалото. Травмира.

Ядрен взрив

Осмият кръг на ада по Данте, справка в библиотека „Световна класика”. В главата ви бие второ сърце, което сякаш вбесява крайно противния съсед по бюро в офиса. В организма ви е експлодирала водна бомба и резултатът се излива от порите ви в трескаво нетърпение да ви остави без капка влага най-късно до обяд. Загубили сте способността да произвеждате слюнка и езикът ваш (враг ваш) се е натикал в гърлото ви и ви задушава. Болката е навсякъде. Желаете смъртта.

Върл таласъм

По-лошо от това – здраве... Събуждате се на пода на непозната баня. В продължение на час се опитвате да фокусирате тавана, мислейки с нежност за влагата, в която почива лявата ви буза. Какъв е произходът й, в този момент е по-добре да не мислите. Не че можете. Когато станете, разбирате, че сте се преродили. В таласъм. Иначе казано, в същество не от този свят, за което природните закони не важат. Чувството е некомфортно и плаши. Светлината заплашва да ви убие. Внезапно усещате всяка клетка в тялото си. Ако можехте, щяхте да ги преброите и да донесете сериозен принос на науката. Засега обаче ставате само за препариране и излагане в природонаучен музей за назидание на поколенията. Надяваме се да не ви срещаме, докато сте така.