Всички имаме добри и нови навици, това е нормално. Но някои от тях може да са причината, поради която кариерата или личния ни живот не винаги вървят така, както искате, пише Bright Side. 
 Ето някои от навиците, които стоят на пътя на успеха. 

1. Не се изказвате
Обществото непрекъснато ни учи да не се обаждаме, да се подчиняваме и да не нарушаваме правилата. Но ако не поемате рискове и не казвате на хората какво мислите, нищо голямо никога няма да ви се случи. Постарайте се да ви чуят, дори и да не се съгласят с вас. Всеки има право на успех. 

2. Винаги закъснявате 
Може да изглежда повърхностно, но успешен човек е този, на когото може да се има доверие и да се разчита, затова, ако винаги закъснявате, никой няма да ви вземе насериозно. Ето един любопитен факт: според учени от държавния университет на Сан Франциско, САЩ, непрестанното закъснение е свързано с по-висока тревожност, ниско самочувствие и склонност да се търсят проблеми. 

3. Обиждате се и не прощавате
Не че трябва всеки да ви харесва или да минавате през живота като щастливо като на сцената на мюзикъл. Но ако се сърдите и не прощавате, това само ви дърпа назад и ви оставя в плен на неприятните емоции.

4. Конформисти сте
Ако мислите, че да сте като всички останали е пътят към популярността и успеха, няма как да грешите повече. Всеки път, когато оставите другите да ги водят и ги следвате без значение за какво, пропускате великолепни възможности. Не бъдете конформисти!

5. Харчите много
Не си позволявайте да изпадате в дългове за неща, които не са от първа необходимост и не ви предоставят възможност за развитие. Спестяванията са изключително важни. Да се спестят пари, когато човек е затънал в кредити или трудно свързва двата края, изглежда невъзможно, но е първата стъпка, която ще ви помогне да се изправите на крака.

Дори ако се борите да посрещнете най-насъщните разходи, позволете си немислимия на пръв поглед лукс да отделяте по някаква минимална сума „за черни дни”. С времето ще видите какво спокойствие ще ви донесе това. А ако не сте в тежка финансова ситуация, тогава няма причина да не заделяте поне по 10 процента от приходите си за непредвидени случаи. 

(Следва продължение)