Всяка ситуация в живота ни дава възможност да изградим себе си - такива, каквито искаме да бъдем.

Въпросът е само да приемем възможностите, да осъществим идеите, да предприемем действията.

Блогърът Ейнджъл изброява петте жизненоважни способности, които ни трябват за това.

1. Любознателност

Радостта идва лесно, когато сме млади и още не сме тръгнали по утъпканите си пътеки. Желанието любопитно да изследваме нови неща и различни перспективи ни позволява да изпитваме приливи на откровение и красота, където и да отидем. А онези от нас, които се борят да устоят на притеглянето на зоните на конфорт, които запазват любопитството си и в зряла възраст, научават много повече и виждат много повече красота през живота си. Любопитството е основа за растеж, благодарение на него умовете и сърцата ни се подмладяват всеки ден, вместо да остаряват.

2. Креативност

Когато става дума за растеж и развитие, ако любопитството е двигателят, креативността е кормилото. Днес светът се движи така бързо, че често тези, които казват, че нещо не може да се направи, биват прекъсвани по средата от онези, които го правят. И именно затова е важно да тренирате творческия си ум редовно. Съмняващите се и безучастните умове често се оказват перфектно подготвени за свят, който вече не съществува.

3. Издръжливост

С изключение на собствените ти мисли, няма нищо друго, което да е напълно в твоя власт. Да знаеш и да приемеш това ти дава способността да се справяш изкусно с постоянните неудобства в живота - гъвкавост и издръжливост. Това е способността да приемаш реалността, дори и да се разминава с фантазията, която имаш в ума си, или с това, което някога реално си имал - и вместо да се оплакваш, да се опиташ да направиш с нея нещо по-добро.