Диетата на Майкъл Фелпс отдавна е легенда. Най-успешният олимпиец на всички времена казва, че вече не поглъща смайващите количества, които е ял като 23-годишен по време на Олимпийските игри в Пекин, и въпреки това... вижте за какво става дума.

Преди Игрите в Пекин Фелпс е поемал 12 000 калории на ден. Всеки ден. Приемал е средно 4000 калории на едно хранене. Започвал е със сандвичи с яйца, с всички добавки – сирене, пържен лук, майонеза. След това палачинки с шоколад, пържени филийки, зърнена закуска и омлет с пет яйца (протеини, протеини, протеини). Обядът е включвал сандвичи с шунка и сирене, енергийни напитки и макарони за капак. За вечеря – цяла пица. И още половин килограм паста.

Забележително е как процъфтява при тази диета – рекордните осем златни медала говорят сами за себе си.

До 2012 обаче хранителният му режим се нормализира, както самият той споделя за Men's Health по това време. Както можете да видите от тази графика, калориите все още съвсем не са малко. И при тази диета обаче той взима толкова четири златни и два сребърни медала, с които, прибавени към предишните, става най-награждаваният олимпиец в историята.

Свръхкалоричният режим на хранене при плувците като цяло не е изненадващ, като се има предвид ненормалното количество калории, които изгарят само за един час в басейна. През 2008 г. Майкъл Фелпс е тренирал поне по 5 часа на ден, шест дни в седмицата.