Понеже светът е Олимпиада, не е редно кварталните игри да остават по-назад. Затова ви предлагаме да го играете нещо като МОК и да организирате най-великите Квартални детски олимпийски игри, за да останете в историята като най-якия родител, живял някога по тези земи. За да си спечелите тази титла, ще трябва да направите и почетна стълбичка, медали и други награди, но да не избързваме – всичко по реда си.

Квалификации

Предлагаме квотата да се попълва, докато не свършат всички желаещи да участват, все пак говорим за Олимпиада, нали – олимпийски принцип, това-онова... За да участват всички деца, които са останали на детската ви площадка посред лято, трябва да ги уведомите предварително. Не е задължително да сте особено близки с родителите им – един разговор, докато малките вземат вечерната доза игра, и една обява, която може да изработят вашите малчугани, ще свършат чудесна работа.

Награди

Говорете с останалите родители и с един скромен бюджет вземете лакомства и сокчета за всички, които ще се състезават. Не е важно кой ще спечели, нека за всички деца има едни и същи пакетчета с малки подаръчета. По един сладолед също е чудна идея. Според броя на дисциплините изработете и комплектите медали – цветни лентички и хартия в бронзово, златно и сребърно ще са идеални, повече не ви трябва. Ако, разбира се, измислите нещо по-симпатично и, най-важното, ви се занимава с изработването му, децата ще са още по-щастливи.

Прочетете още на страницата на Новите родители