Когато нямате настроение за изморителни креватни упражнения и засукани пози от Камасутра, може да опитате някое от следните положения, които са хем удобни, хем доставят удоволствие.

След края на дългия работен ден сте капнали от умора и нямате желание за действия, които изискват прекалено усилие? Не се тревожете, тук сме подбрали за вас 6 секс пози, при които няма нужда да се напрягате. Все пак мързеливият секс е за предпочитане пред никакъв!

1. Мързелив секс лице в лице

Ах, каква приятна отмала! Партньорите лягат удобно лице в лице и всеки увива краката си около другия. Заради близкия телесен контакт тази поза е много възбуждаща, като освен това позволява да се гледате в очите и да си разменяте нежни целувки.

2. Интензивна и удобна: поза лотос

Мързеливите истински се наслаждават на тази удобна поза. Мъжът обляга гърба си на стената и протяга крака напред. Може да седне и по турски. Жената се настанява в скута му. Тази поза предполага голяма близост и двамата може да се гледат в очите по време на акта. Позата лотос е особено интензивна, като при това не изисква много движения.

3. Идеална за тези, които не обичат да се напрягат: опростена кучешка

Класическата кучешка поза е малко изморителна за мързелив секс. Има обаче опростена версия, наречена още „слонска поза“. Жената ляга по корем, а мъжът, също по корем, ляга върху нея. В това положение той задава скоростта и дълбочината на проникване.  Още по-удобно е, ако жената пъхне възглавница под таза си, за да го повдигне. Мъжът може да гали шията и гърдите й, за да придаде по-голяма нежност на акта. Предимството на тази поза е, че осигурява невероятен оргазъм.

4. Класика за мързеливи: мисионерска поза

Мисионерската поза е идеална за мързеливите, защото не изисква интензивни движения. Най-вече тя може да лежи отпуснато  и да се наслаждава, докато мъжът определено върши по-голямата част от работата.

5. Секс поза „мързеливката": името говори само за себе си!

Тя ляга удобно по гръб, а той коленичи между разтворените й крака и вдига бедрата й върху раменете си. При това се обляга назад на ръцете си и  задава темпото, докато тя си лежи спокойно. В тази поза двамата могат да впият очи един в друг, а пък той има страхотна гледка към цялото тяло на партньорката си, както и тя към неговото.

6. Заблудената ездачка

Тази поза също е подходяща за онези, които харесват спокойния секс и нямат желание да си кълчат крайниците. Освен това е щадяща за ставите на жената и е идеална за бременни. Жената възсяда легналия по гръб мъж и задава темпото. Друго предимство е, че така клиторът на партньорката се стимулира особено интензивно, а той би могъл да я глези допълнително с ръка.