Почитателите на бирата от цял свят се приканват да опитат глътка от едно от най-силните питиета от този вид, пише Tastefully Offensive.

Преди да го направите обаче, трябва да знаете, че тази пенлива течност не е като бирата, която сте свикнали да пиете. Питието се нарича "Змийска отрова" и се отличава с изключително висок градус - цели 67.5 процента.

Бирата е произведена от шотландските пивовари Луис Шанд и Джон Макензи, които се амбицирали, след като предишният им продукт - бира с 65 градуса алкохол  -бил отхвърлен от най-сериозните бираджии като прекалено мека. Първоначално Шанд и Макензи забъркали бирата "Армагедон" с 65 градуса, но след като от нея се продали повече от 60 000 бутилки, мнозина се оплакали, че не е била достатъчно силна.

"В началото си мислехме, че ще е прекалено силна и хората няма да я купуват - разказва Шанд. - Но след като чухме критиката, решихме този път да доведем нещата до край. Миналият път бяхме прекалено меки".

Двамата пивовари се връщат обратно в работилницата си и след девет месеца труд и планиране успяват да създадат "Змийска отрова" - бира с 67.5 градуса и име, което обяснява какво ви чака. Питие е толкова силно, че дори на самата бутилка е залепен предупредителен етикет, че ентусиастите трябва да я пият на малки глътки, все едно че е уиски. В същото време, въпреки високият градус, майсторите-пивовари успяват да запазят традиционния бирен, а не спиртен вкус. Една бутилка "Змийска отрова" съдържа 275 милилитра бира и се продава онлайн за около 45 британски лири.