Представяме ви този невероятен текст на известния автор Джеф Хейдън, публикуван от Linkedin.com

Вероятно едно от обичайните ви оправдания е, че нямате достатъчно време и затова нека да започнем директно със същината:

1. Никой не ме чува.

Хората ще чуят всичко, което е забавно, интересно, искрено, смешно, шокиращо, информативно, вълнуващо, глупаво, сатирично, скандално, тъжно, наивно, секси...

Ако не можете да накарате никой да ви слуша, проблемът не е в тях. Проблемът е във вас.

Това, което искате да кажете е без значение. Променете посланието си така, че да има някакъв смисъл за хората, до които искате да достигнете.

Тогава ще ви чуят.

2. Страх ме е.

Добре дошли в клуба. Всички се страхуваме.

Имате избор: да позволите на страховете си да ви дърпат назад... или да използвате същите тези страхове като гориво, с което да направите каквото е необходимо, за да успеете.

Самодоволството е враг на постиженията. Използвайте страха си, за да го прогоните.

3. Нямам пари.

За повечето предприемачи бизнесът се състои изцяло в изкуството и науката да постигнеш повече с по-малко – по-малко пари, по-малко хора, по-малко време и т.н.

Приемете го. Вие никога няма да имате „достатъчно” пари или капитал или финансиране. Никога. Ако нямате достатъчно капитал да започнете своя бизнес по начина, по който планирате – променете плана.

Не винаги можете да контролирате това, с което разполагате. Можете обаче да контролирате какво ще изберете да направите с това, което имате.

4. Нямам време.

Всеки разполага с еднакво количество време. Единствената разлика е в това какво правите с времето си.

Ако сте блокирани под земята и имате кислород само за 24 часа едва ли ще тръгнете да си проверявате акаунта в Twitter или да си чатите с приятели или да прекарате малко „лично време” пред телевизора. Вместо това ще копаете и ще копаете и ще копаете през цялото време и без прекъсване.

Приложете същото ниво на важност и спешност към това, което искате да постигнете и вашият график моментално ще се разчисти.

Да намериш време да направиш нещо винаги зависи от това колко много искаш да го направиш.