Кой би повярвал, че и по този признак може да се направи характеристика на личността?

Експертите по езика на тялото са видоизменили известната поговорка „Кажи ми с какви дружиш и ще ти кажа какъв си“ на „Кажи ми как си закопчаваш сутиена и ще ти кажа каква си“. Какво всъщност издава за личността ви този интимен детайл?

Начинът, по който закопчавате сутиена си, разделя мненията подобно на въпроса дали в чашата първо се слага пакетчето чай, или се налива врялата вода, или дали в купичката първо се сипва мюслито, или млякото. Защото за обличането на тази част от дамското бельо има различни методи: някои жени закопчават сутиена отпред и после го завъртат, други го закопчават отзад, както се полага, трети направо си купуват модел с предно закопчаване. Четвърти пък дори го навличат закопчан през главата. А най-практичните дами се спират на спортни модели, които не се нуждаят от закопчаване. Тези различни методи и подходи издават за характера ни повече, отколкото предполагаме. Според начина на закопчаване експертът по езика на тялото Пати Ууд  различава четири личностни типа и обяснява причините. Вие в кой тип се разпознавате?

Четири начина на закопчаване – 4 типа личности

1. Тук няма две мнения: предното закопчаване

Ако сте от жените, които вместо да се чудят как да си закопчаят сутиена направо си купуват практичния модел с предно закопчаване, вие сте действени и пробивни личности. Нямате време за губене и най-малко от всичко искате да се главоболите с кукичките на тази интимна част от облеклото. Когато пазарувате, обикновено избирате висококачествени дрехи, които издържат дълго и лесно се комбинират. Вземате умно и прагматично важните решения – както в пробната кабина, така и в живота. Стремите се да проучвате основно проблемите, като проявявате необходимата самоувереност. Ето защо сте родени ръководители и не се колебаете да смъмрите провинил се колега, ако се налага.

2. Примадоната: закопчава го отпред и го завърта

Носите сутиени с класическо задно закопчаване, които обаче първо закопчавате отпред, след което завъртате отзад? В душата си вие сте инфлуенсъри, които обичат да изпъкват. Харесва ви да сте в центъра на вниманието и да привличате погледите върху себе си. Разбира се, че за целта е важно всичко по вас да е перфектно – включително сутиенът. С тази техника на закопчаване искате да сте сигурни, че всички кукички пасват на мястото си. Държите на добрия стил и винаги сте в крак с модата. Не само сутиените, но и дрехите ви са последен модел. Когато сте доволни от „плячката“ си след обиколка на бутиците, бързате да се похвалите в социалните мрежи.

3. Традиционалистката: закопчава го отзад

Вие сте личност, на която може да се разчита. Като такава предпочитате да се придържате към традиционното и – разбира се! – закопчавате сутиена си там, където се полага, а именно отзад. Може би в юношеските ви години майка ви ви е показала как да обличате сутиена и сте запазили този навик до ден-днешен. Обичате да сте сред хора и винаги сте готови да услужите на близките и приятелите си със съвет или действие. Това ви прави харесвани и популярни; в повечето житейски ситуации сте отпуснати и весели. Стига да не се стига до драстични промени, каквито не обичате особено. 

4. Аналитичката: навлича го закопчан през главата

Закопчавате сутиена (така, че да стои безупречно) и след това го обличате и събличате през главата? Вие сте аналитична личност. За да си спестите досадното бърникане на кукичките,  избирате като алтернатива спортни модели или бралети. Не ви се занимава с излишни дейности, нито искате да се набивате на очи. Затова предпочитате да имате ясен план, който ви позволява да държите всичко под контрол и да не оставяте нищо на случайността. Също така аналитично подхождате и към облеклото си като цяло: премисляте от какво точно се нуждаете (дори го нанасяте в екселска таблица!) и едва тогава го купувате. Всичко останало противоречи на логическия ви ум.