Някои от тях са особено популярни, други са по-скоро неизвестни.

Ден на бащата
Отбелязва се на различни дати
Денят на бащата започва да се празнува в САЩ през 1910 година, но се превръща в национален празник едва през 1966 г., и се взема решение да се отбелязва всяка година в третата неделя на юни.

В други страни датата на празника се определя малко по-сложно. В някои страни се празнува през юни, в други се съчетава с религиозни празници.

Ден на съпруга
19 януари

Този празник се появява в Исландия и официално не става международен, но се празнува в много страни. В традиционната версия този ден едва ли би могъл да се нарече празник на мъжете. Защото ритуалът предполага те да се събудят по-рано от всички останали, за да посрещнат новия месец. Това става със скачане около къщата и в двора и с  пеене на специални песни.

Международен ден на момчетата
16 май

Вероятно всички са чували за Международния ден на момичетата (той се отбелязва на 11 октомври), но празникът, посветен на момчетата, все още не е толкова известен. Той се появява сравнително скоро - през 2018г. Този ден също напомня за равенството между половете и има за цел да подчертае предизвикателствата, пред които са изправени момчетата по целия свят.

Ден на синовете
22 ноември

В повечето страни той се празнува на 22 ноември. Този празник няма традиции, така че можете да го отбележете както искате: подарете нещо на сина си, организирайте семейна вечеря или отидете на разходка с цялото семейство ...

Световен ден на мъжете
Първата събота на ноември

Михаил Горбачов предлага този празник и той е подкрепен от различни международни организации. В продължение на няколко години на този ден мъжете получават специални награди в чест на събитието. Сред лауреатите бяха Лучано Павароти, Стивън Спилбърг, Пол Маккартни и други известни мъже.

Международен ден на мъжете
19 ноември

Международният ден на мъжете е посветен на проблемите на неравенството между половете, защитата на здравето на момчетата и мъжете и акцентира на ролята им в отглеждането на деца.

Новите родители