Мъжете постигат пълна зрялост чак на 43 години, показва ново британско проучване. Това е с години по-късно от жените. Проучването установило, че както жените, така и мъжете са съгласни, че представителите на силния пол остават „незрели" до края на 30-те и началото на 40-те си години. За сметка на това жените съзряват напълно още на 32 години.

80% от анкетираните жени доверили, че според тях мъжете си остават деца за цял живот. Те не спират да играят на любимите си видеоигри, шофират опасно, за да се докажат, опитват се да победят децата си на игри и в спортни състезания, правят идиотски танцови стъпки, когато са на дансинга и др.

В резултат на подобно пубертетско поведение 30 на сто от анкетираните жени си признали, че са прекъснали връзката си с партньора, намирайки го за прекалено незрял, става ясно още от данните в проучването, цитирани от  БТА. Една четвърт от дамите, участвали в анкетата отбелязали, че те са тези, които взимат най-важните решения.

46% от запитаните жени доверили, че са се чувствали и като майки на партньорите си. На всяка британка й се налагало да казва на партньора си да се държи като възрастен човек поне 14 пъти годишно.

Мъжете са два пъти по-склонни да се определят като незрели от жените, като 40 на сто от представителите на силния пол се смятат за незрели. Жените пък са два пъти по-склонни от мъжете да се чувстват „порасналите" във връзката. 25% от дамите смятат, че именно те взимат важните решения във връзките.

Източник: Мениджър Нюз