Илон Мъск търси работници за отдела на Tesla, отговарящ за изкуствения интелект в автомобилите, предаде „Си Ен Би Си“. Това обяви самият той с пост в социалната мрежа „Туитър“.

Единственото условие към служителите е да имат „дълбоки познания“ в сферата на AI, а за да го докажат, ще трябва да преминат през тест за програмисти. „Не се изисква висше образование. Даже не ми пука дали сте завършили гимназия“, съобщи Мъск. Препоръчително е кандидатите да имат възможност да работят в заводите на компанията в Сан Франциско или Остин, но няма проблем да бъдат назначени и в останалите.

Според Илон Мъск да си завършил университет е добър, но не задължителен индикатор, че си способен на доста неща. „Ако например погледнем хора като Бил Гейтс, Лари Елисън, Стив Джобс, те не са завършили колеж, но ако получиш възможност да ги назначин, разбира се, че би било добра идея“, казва основателят на Tesla и SpaceX в интервю от 2014 година. Вместо това, той обръща внимание на притежанието на „изключителни способности“ у работниците си.

Мениджър Нюз