През 1997 г. американската журналистка Мери Шмик написва статията "Съвети за младите", която за отрицателно време придобива изключително голяма популярност. Да, сигурни сме, че най-вероятно сте я чели.

Едно е сигурно обаче, материалът, в който Шмик ни съветва да живеем живота си без капчица съжаление, никога не омръзва.

Любопитен факт е, че "Съвети за младите" погрешно се приписва като реч на американския писател Кърт Вонегът пред студенти, завършващи Масачузетския технологичен институт. Той казва пред "Ню Йорк Таймс", че това, което Шмик е написала, е "забавно и очарователно. Бих се гордял, ако това бяха мои думи."

„Дами и господа от випуск '97, мажете се с плажно масло! Ако трябва да ви предожа само един съвет за бъдещето, той би бил за плажното масло. Дългосрочната полза от употребата му е доказана от учените, докато останалата част от съветите ми не се базират на друго, освен на личния ми опит. Ще ви ги кажа сега.

Радвайте се на силата и красотата на младостта си. О, всъщност, както и да е! Вие ще разберете силата и красотата на младостта си, едва когато те вече са избледнели.

Повярвайте ми, след 20 години, когато разглеждате старите си снимки, ще си припомните по начин, който сега не можете да си представите, колко много възможности е имало пред вас и колко невероятно сте изглеждали. Ще видите, че не сте толкова дебели, колкото сте си мислили.