Сигурно сега се питате какво е това „еджинг“. Думата идва от английски (edge = ръб) и означава нещо като „стигам до ръба и спирам“. Общо взето, това описание обяснява всичко, тъй като е достатъчно изчерпателно. При еджинга не става дума оргазмът да се предизвика възможно най-бързо, а точно обратното: движенията трябва да престанат малко преди кулминацията. Може би не ви звучи особено добре, но всъщност тази техника води до невероятен оргазъм.

Старт-и-стоп

Всеки, който е получавал оргазъм, познава момента малко преди това – точката, от която няма връщане назад. При еджинга стимулирането спира точно преди достигането на тази точка, за да се направи къса пауза, след което движенията продължават. Въпросният промеждутък от време трае съвсем кратко и, разбира се, напълно е възможно да го пропуснете.

Мастурбацията е идеален метод да се упражнявате. Така ще добиете усет за тялото си и след известно време ще можете да улучвате безпогрешно правилния момент. Дишането се забързва, цялото тяло се разтърсва от тръпки – накратко, нужно е да спрете точно когато е най-хубаво. Паузата трябва да продължи дотогава, докато възбудата ви се е уталожила, но още не е изчезнала. Сега може да започнете отначало. Зависи от вас колко пъти ще повтаряте „упражнението“. Доказано е обаче, че с всяка следваща пауза оргазмът става още по-бурен.