Към първата част

За съжаление, още не е открит универсален лек за любовната мъка. Така всеки си има своя собствена стратегия как да я преодолее по-безболезнено. Не всички обаче знаят, че често начинът за справяне с любовната мъка зависи от зодията.

За Раците всичко се върти около романтиката. Ако не им върви в любовта, целият свят се преобръща с главата надолу. И тогава Раците прибягват до всички клишета, свързани с любовната мъка. От реване по цели нощи до маратон от любовни филми на дивана. Нуждаете се от този разточителен траурен период, за да може после да се вкопчите с пълна сила в живота.

Нашият съвет: все пак не потъвайте прекалено дълго в самосъжаление, за да не пострадат другите сфери на живота ви като семейство, приятели, работа. А точно в тези области се крият толкова щастливи мигове, които ще ви помогнат да преодолеете болката.

Лъвовете са силни и непоклатими – поне се стремят да изглеждат такива. След раздяла те се впускат в бурен социален живот и не се колебаят дълго, преди да започнат нов флирт. В края на краищата така получават признанието, от което се нуждаят.

Нашият съвет: не пришпорвайте нещата и дайте воля на чувствата си. Само така ще осмислите изгубеното си любовно щастие. Изповядайте се пред приятели и спокойно пролейте някоя друга сълза, когато сте сами. Човешко е да даваш израз на чувствата си!

Девите са истински перфекционисти. Външно винаги изглеждат невъзмутими, овладени и така, сякаш не би ги засегнало и най-тежкото любовно разочарование. Проявяват чувствата си само когато са сами.

Нашият съвет: не потискайте емоциите си! Позволете на хората от обкръжението ви да узнаят какво ви е. Само така приятелите и близките ще ви помогнат да превъзмогнете мъката си.

Везните подхождат прагматично към раздялата. Миналото си е минало, важно е какво следва оттук нататък. Със същия оптимизъм те гледат на бъдещето и с нетърпение чакат да се влюбят отново. Още по време на траурния период посещават сингъл партита или предизвикват съдбата, като търсят запознанства в интерент.

Нашият съвет: дайте си достатъчно време, за да потъгувате. Ако не сте асимилирали както трябва чувствата си, следващата ви връзка може сериозно да пострада.

Най-добре е да човек да не се разделя със Скорпионите. Или поне трябва да е наясно, че те стават много отмъстителни, когато са наранени. Ще си го върнат тъпкано на бившия партньор, като под носа му завържат флирт с друг/а.

Нашият съвет: наистина е ободряващо да се развихриш така пред бившето гадже, но вместо да отделяте такова внимание на старата си любов, за предпочитане е да се посветите на чувствата си. Или още по-добре, съсредоточете се върху човек, който наистина заслужава вниманието ви и преобразувайте яда си в положителни емоции. Това ще ви се отрази добре!

Стрелците са оптимисти и авантюристи. След провалена връзка те се впускат в пътешествия и поемат нови предизвикателства.

Нашият съвет: продължавайте в същия дух! Само така ще можете да завържете нови запознанства. Освен това пътуването ще ви помогне да се дистанцирате и да понесете по-безболезнено раздялата. Така ще си „проветрите“ ума и ще отворите сърцето си за нова любов!

Цветелина Велчева