За съжаление, още не е открит универсален лек за любовната мъка. Така всеки си има своя собствена стратегия как да я преодолее по-безболезнено. Не всички обаче знаят, че често начинът за справяне с любовната мъка зависи от зодията.

Козирозите са прочути със своята горделивост и своенравие. Дори когато се нуждаят от подкрепа, те го възприемат като проява на слабост и го признават с неохота. И пред най-доверените си приятели не издават своята сърдечна болка, като понякога дават воля на чувствата си само у дома.

Нашият съвет: ако се отпуснете малко и си позволите да потъгувате, ще превъзмогнете по-лесно загубата на любовта си. Всеки е преживявал разочарования, затова не е срамно да си излеете мъката пред близките хора – те ще ви разберат и утешат.

Водолеите кипят от креативна енергия. В обратите на съдбата, каквато е провалената връзка, те виждат шанс за нови проекти. Затова веднага се впускат в работа и удавят сърдечната си мъка в творчество - стихове, картини или песни.

Нашият съвет: девизът да превърнете негативното в нещо позитивно е супер. Само не забравяйте, че все пак трябва да си дадете малко време, за да се вслушате в сърцето си и да потъгувате. След това се отдайте на заниманията си с пълна сила.

Рибите са добри души и не обичат да се отдават на негативни мисли. Дори ако краят на връзката е трагичен, те реагират с разбиране и се опитват да простят. За разлика от Скорпионите например не са злопаметни и не таят злоба към бившия си партньор. Вместо това се концентрират върху хубавите спомени и държат да се разделят с добро.

Нашият съвет: понякога е много разтоварващо да си излееш яда. Малко гняв към бившия или провалената връзка може да ви помогнат по-лесно да се отърсите от разочарованието.

Овните са горди като всички дейни личности. Те знаят, че всеки е ковач на собственото си щастие. Овните не се чувстват удобно в ролята на жертви, не обичат да се потапят в стари спомени и чувства и се стараят да разлюбят бившия си възможно най-бързо. Тактиката им е: прекъсване на всякакъв контакт и напред към следващото приключение! Разсейват се например със спорт, приятели или сингъл партита.

Нашият съвет: забавете малко темпото! Направете равносметка на приключилите отношения – може би ще ви е от полза за една бъдеща връзка.

Шоколад, калорийни бомби, алкохол? Телците предпочитат всичко това наведнъж. Лекуват раните си с различни лакомства според мотото: „Любовната мъка минава през стомаха“.

Нашият съвет: разбира се, малко самонаграждаване може да подобри настроението и самочувствието ви. Внимавайте обаче то да не прерасне в самосъжаление, защото това няма да потуши болката ви в дългосрочен план.

Близнаците са истински мислители. Те анализират, пресмятат и изясняват. След раздяла обичат да се оттеглят между собствените си четири стени и да размишляват върху чувствата си, за да се поучат от миналото.

Нашият съвет: правете като Овните и се хвърляйте в нови приключения. Човек невинаги намира отговор на всичко. А ако се затворите вкъщи и непрестанно си блъскате главата, как ще намерите новото си щастие в любовта?

Към втората част.

Цветелина Велчева