Ако има едно нещо, което научих от срещите с хора, които обичаш, то е, че любовта се превръща в избор. Ти доброволно ги избираш във всяка една секунда, във всеки час от деня.

Приказките не представят правилно нещата. Често ни учат, че любовта е чувство, но чувствата са тленни и ненадеждни. Чувствата не са реалния източник на подкрепа – нито за вас, нито за вашия партньор. Една връзка не може да бъде определена от нещо толкова непредсказуемо, като вашите чувства или емоции в конкретния момент.

Ето защо любовта е избор и аз избирам да съм с теб. Избирам да те обичам въпреки страха, който изпитва сърцето ми. Избирам да те допусна до себе си независимо от нещата, на които ме е научило миналото. Избирам да поставя сърцето си в твоите ръце с надеждата, че няма да го разбиеш. Избирам да вярвам, че ти ще бъдеш верен и че няма да ме нараниш умишлено. Независимо от кирливите ти ризи – страхове, несигурности или съмнения – аз пак ще избера именно теб. Избирам да те избера, защото сърцето ми знае, че съм извадил късмет с теб.

Избирам да бъда уязвима и да допусна някого в моето охранявано и здраво затворено сърце. Избирам да издялкам треските си и да излекувам раните си, причинени от другите, защото искам да мога да те избера с цялото си сърце. Избирам да се излекувам, за да не се налага ти да носиш моя [емоционален] багаж – моите съмнения и страхове.

Избирам да се будя всяка сутрин в 4:00 ч, за да гледам изгрева, защото искам да узная защо харесваш изгревите толкова много. Избирам да те придружавам на всяко приключение, защото знам, че понякога се чуваш самотен и не искам никога повече да изпитваш това чувство. Избирам да изпробвам заедно с теб любимите ти ресторанти, защото знам, че езикът на любовта за теб е качествено прекараното време. Избирам да те подкрепям във всяко едно начинание и да успокоявам твоите несигурности и тревоги, защото ти избра да сториш същото за мен.

Ти си всичко за мен и не заслужаваш полуобич заради постоянно променящите се чувства. Нещата са много прости – избирам да бъда с теб. Защото любовта е избор.

Автор: Шобан Бърд / Thought Catalog