Все повече двойки поддържат отношения от разстояние. Според едно ново изследване дамите са по-склонни да поемат този риск от господата. Представяме ви 5 съвета как да улесните любовта от разстояние.

1. Комуникацията е алфата и омегата

Комуникацията е в основата на всяка връзка - още повече в случаите, когато разстояние дели влюбените. Тогава отношенията зависят до голяма степен от правилния избор на думи и тона, понеже разговорите се провеждат обикновено по телефона. Ето защо е добре да не се обаждате на любимия, когато сте ядосани или раздразнени, защото съществува опасност да го нагрубите. Изчакайте да ви мине ядът и чак тогава го потърсете.  Освен това се уговаряйте предварително кога да се чуете, за да имате време да разговаряте спокойно и да си размените всички новини.

2. Следващата среща носи радост

Изпращате с насълзени очи любимия (любимата) на гарата или на летището, а сърцето ви се къса и в главата ви напира въпросът: Кога ще се видим пак? Най-лошото на връзките от разстояние са непрекъснатите сбогувания. За да си спестите поне мъничко душевна мъка, на раздяла винаги уговаряйте следващата си среща. Никой не си тръгва спокоен, ако не знае кога ще вземе любимия (любимата) си отново в прегръдките си. Затова никога не се сбогувайте в неизвестност, а фиксирайте датата на следващото си виждане. Тогава раздялата не е толкова страшна и когато се приберете вкъщи, ще има нещо, за което да мислите и да предвкусвате с радост.

3. Създайте близост

Достатъчно лошо е, че не можете да виждате вечер съкровището си и да го прегръщате и целувате до насита. Въпреки това не допускайте физическото разстояние да ви отчужди. Измислете си свои ритуали, като разговори по телефона или скайп в определено време. Нека всеки разбере, че другият мисли за него, но без да се натрапва прекалено. Така например за предпочитане е един мил есемес на ден, отколкото десет контролни обаждания.

4. Отделяйте време за себе си

Когато поддържате интимна връзка от разстояние, никой от двамата няма да спечели, ако в периода, в който сте разделени, обикаляте наоколо с мрачна физиономия или се обливате в сълзи, броейки дните до следващата ви среща. Излизайте, забавлявайте се, срещайте се с приятели! Концентрирайте се върху неща, които са важни за вас и ви носят удоволствие. Оползотворявайте времето, докато сте сами. Само така ще се чувствате спокойни и уравновесени и ще се наслаждавате пълноценно на моментите с любимия (любимата).

5. Когато все пак се скарате

Невинаги всичко във връзката е цветя и рози. Ако все пак се случи да се скарате – в най-лошия случай, когато помежду ви има физическо разстояние, - опитайте се да бъдете честни. Правилното водене на спор има цената на злато. Не ставайте нападателни и не нанасяйте удари под кръста. Когато кавгата се вихри по телефона, изгледите за скорошно помиряване не са добри, особено ако си изпуснете нервите и си размените грозни обиди, за които после ще съжалявате. Излейте гнева си, но не обвинявайте партньора си за неща, които не е извършил. Затова, ако сте преживели стрес в работата, стиснете зъби и по-добре изпуснете парата със спорт, отколкото с нападки срещу любимия (любимата).