Знаете ли, че музиката, която слушате, има отношение към това как се представяте в интимните моменти?

Това е така, защото предпочитанията ни всъщност отговарят на определени виждания за любовта, секса и интимния живот, който психолози от университета Кийли във Великобритания са успели да обединят в няколко стереотипни гpупи.

Оказва се, че най-зле в леглото са любителите на баладите и класическата музика. Този тип любовници не се интересуват особено дали партньорът или партньорката им са стигнали до оргазъм. Освен това са консервативни и гледат всяка поза извън мисионерската като на неприемлива перверзия.

"За сметка на това, номер 1 в секса са феновете на рока", категорична е Александра Ламонт, която заедно с Рейчъл Халет и Джонатан Кастро е съавторка на изследването. Според нея любителите на твърдия звук са наясно със сексуалните предпочитания на жените, като удоволствието на партньорката им за тях е не по-малко важно от тяхното собствено.

Слушащите поп-музика са нарциси и егоисти не само в живота, но и в секса. Те имат високо самочувствие и са във възторг от външния си вид. Липсва им въображение в леглото и понякога са възприемани като скучни от жените. Предпочитат заучените техники и не показват ентусиазъм към новите неща.

Любителите на джаза са изтънчени, деликатни и внимателни любовници. Обичат да експериментират в секса и му се наслаждават с всичките си сетива. Не претупват любовната игра, защото знаят добре нейното значение за женската сексуалност. Стараят се да бъдат различни и вълнуващи, макар това изобщо да не личи от пръв поглед. Можем да ги определим като сухари отвън и истински тигри – отвътре.

Запалените почитатели на хип-хопа и рапа са разкрепостени и сексуално освободени. Сексът за тях е водещ в живота и биха зарязали половинката си, ако не се представя добре между чаршафите. И все пак, не всичко е изгубено, ако той/тя обича такава музика! Влюби ли се истински във вас, ще ви даде цялата любов, на която е способен/на.