Дария Вирбанеску купува първия си фотоапарат през 2012 г., когато ѝ хрумва идеята за един наистина специален фотографски проект. Той трае цели 6 години и се нарича „Сам“.

„Сам“, за който научихме от страниците на Bored Panda, разказва за самотността, за тежестта, която оказва върху плещите на човек, принуден да я понася сам-самичък. Самотността във фотографиите на Вирбанеску не се разглежда като възможност за самоопознаване, а като чудовище, като нещо с изключително отрицателни конотации.

Живеем във времена, в които, макар и свързани посредством всички социални канали, сме сами. Все повече и повече.

Има хора, които изпитват силно чувство за самотност. Чувството ги връхлита и никога повече не изчезва – без значение от социалната ситуация или от броя приятели. Без значение къде се намираш – на морето, вкъщи, в града – хроничната самота е като затвор. Няма измъкване.

Скорошно проучване, проведено сред 3.4 млн. души от Северна Америка, Европа, Азия и Австралия, изследва ролята на социалната изолация, самотността или живеенето върху моралността. Учените откриват, че тези три ситуации оказват сериозна роля върху риска от преждевременна смърт.

Можете да следите Дария в нейния профил в Instagram.

Gallery
Чувството за самотност е като затвор
Gallery
Имаш чувството, че нищо хубаво не те чака в светлината
Gallery
Студените нощи те карат да се чувстваш още по-сам
Gallery
Празният дом влошава това усещане
Gallery
Самотата провокирах самоубийствени мисли
Gallery
Самотните дни и нощи отминават по-бавно
Gallery
Дори бягството в света на книгите не помага
Gallery
Може да е плашещо да си сам в големия град
Gallery
В края на краищата ходиш по пътя сам