1. Движение. Направете йога или стеч упражнения, които помагат и на тялото и на ума да релаксират.  Те са мощно средство за отвличане на вниманието. Може да ги направите и в колата на път за училище или детската градина.

Пробвайте йогийската техника. Нека всеки - и вие, и детето, поеме дълбоко въздух три пъти: вдишва се през носа, издишва се през устата. След това протегнете ръце, сякаш пробвате да пипнете небето. После докоснете пръстите на краката, подскачайте, свивайте пръсти. След това преспокойно можете да се заемете с обичайната си работа или игра.

2. Музика. Слушането на музика дирижира и настроението. Когато пуснете бавно парче и релаксирате, ще си създадете чувство на спокойствие, или пък завъртете копчето на макс, за да накарате всички да пеят заедно с ритъма.

Музиката гони стреса и ни кара да се чувстваме по-добре - на всяка възраст. Затова дори да пеете фалшиво, опитайте се както можете и каквото искате, даже оперна ария ще събуди усмивки.

3. Усмивката е заразна - заразете с нея цялото семейство. Да, особено, когато сте много бесни и сърдити, една смешка, виц, смешна гримаса или Пилешкия танц ще разсмеят всички ви.

4 . Рестартирайте деня.  Ако по някаква причина се чувствате "извън кожата си", кажете още веднъж „добър ден“, сякаш току-що наново започвате този ден. 
Сменете целта, ако я преследвате отдавна и не ви се получава. То е все едно да изядете сладоледа за вечеря.

Вижте още на страниците на Новите родители.