Малко вероятно е да изживеете реално сюжета от някой романтичен филм – сблъсквате са на ъгъла на улица с мъжа или жената на живота си, разливате кафето си върху него/нея, предлагате да платите за химическо чистене или настоявате, че най-малкото, което можете да направите, е да го/я почерпите чаша чай. И ето на – от дума на дума… пеперудките в стомаха са се разпърхали. Несъмнено съществува любов от пръв поглед, но не оставяйте нещата в ръцете на случайността. Ако все още не сте срещнали голямата си любов, ето някои причини за това:

1. Да си мислим, че не изглеждаме достатъчно добре.

Представете си, че момичето, което харесвате, е също толкова забавно и креативно колкото покойната ви леля, или пък момчето, по което си падате, харесва кучета. Няма обяснение  защо се получава така. Любовта може да се зароди навсякъде и по всяко време поради милион причини, но едно е сигурно: външният вид изобщо не е най-важен.

Съвет: Спрете да прекарвате часове пред огледалото в опит да си откриете още някой недостатък, който само ще ви накара да се почувствате по-зле. Вместо това започнете да правите онова, което ви носи щастливи. И най-важното: имайте самочувствие и започнете да се харесвате. Ако вие самите не се харесвате, как очаквате някой друг да ви хареса?!

2. Да търсим идеалния партньор.

Дами, крайно време е да разберете, че принцът на белия кон не съществува. Господа, принцесата от приказките също. А дори да съществуваше, я си представете, че е с ужасен характер , и отблъскващи навици – яде с пръсти, не си мие ръцете след тоалетна, мляска, има тикове и т.н. Нужно е малко да занижим критериите и очакванията си. Това не е краят на света, не означава да спрем да мечтаем или да се надяваме на най-доброто, а просто значи да приемем реалността такава, каквато е, и да намерим своето място в нея. Перфекционизмът в любовта не е полезен - може направо да ви вгорчи живота. А ако все пак сте такива, насочете това свое качество към работата си.

Съвет: Опитайте се по-скоро да приемате с чувство за хумор недостатъците на другите. Не позволявайте това да ви натъжава, ядосва или обезкуражава.

3. Да си затваряме очите.

Понякога пропускаме очевидни неща. Да се обръща внимание на знаците, е трудна работа за този, който не го е правил. Става дума за онези странни прояви на другия – някоя дума или дребен жест не на място, които не можете да си обясните. От друга страна, тези особености в началото могат да ви се сторят привлекателни като част от цялостния загадъчен облик на обекта на вашия интерес. Не се заблуждавайте -най-добре да действате веднага и съвсем открито да питате за всичко, което ви се струва странно и необяснимо. Хората трудно се променят. Всичко, което в началото на една връзка изглежда странно и необяснимо, с времето се превръща в непрестанно дразнение и непреодолим проблем.

Съвет: Не си затваряйте очите! Не се успокоявайте: „Е какво пък, нали има сини очи!” Бъдете нащрек!

Очаквайте продължението по-късно през деня.

Автор: Цветелина Велчева