Няма вълшебна поза за сън, но има няколко неща, които е добре да знаете, обяснява д-р Джанет Кенеди, основател на NYC Sleep Doctor във видео на Business Insider

На първо място, спането по корем е вероятно най-лошото от трите, защото налага излишен стрес и напрежение върху врата и кръста. Възглавниците могат да помогнат, но при всички положения е трудно да спите комфортно по корем цяла нощ. 

Спането по гръб е най-добро за гръбначния стълб. Но ако имате навика да се въртите и се окаже, че осъмнете в неудобна позиция, може да си докарате болки и схващане през целия ден. 

От друга страна спането по гръб създава най-голяма предпоставка за хъркане, а хъркането има сериозно отражение върху съня – както вашия, така и на хората около вас. Тъй че, ако хъркате, спането по гръб наистина не е за вас. 

Спането на една е страна е най-добро за поддържане на дихателните пътища отворени, ако страдате от сънна апнея или ако хъркате. Но спането настрани може да е проблем за уравновесяването на гръбначния стълб – което може лесно да се коригира, ако спите с възглавница между коленете, което изравнява бедрата и таза ви. В повечето случаи това е достатъчно за отстраняване на проблема.