Предпазните мерки, които всеки от нас опитва да вземе, за да защити себе си и околните от коронавируса, от ден не ден сякаш се увеличават.
От простичките съвети как да си мием правилно ръцете, да сме винаги (понякога) с маска, да (не)сложим еднократни ръкавици, които след това да изхвърлим, до дезинфекцията на дома с белина или ...
Ето сега специалисти от parents.fr отговорят на въпроси как да пазаруваме най-безопасно в магазина.

Трябва ли да нося собствен плик

За да избегнете в най-голяма степен контакт със заразени повърхности, вместо кошница или количка, които са на разположение в магазина, използвайте собствени. Въпреки опитите на управата да поддържа хигиена, липсва персонал и няма как да разчитате, че преди вас е имало дезинфекция.

Да нося ли ръкавици

Няма особен смисъл да пазарувате с ръкавица. Нещо повече, те могат да увеличат риска от зараза, ако забравите да ги свалите и се наложи да говорите по телефона, например.
Според проучване, публикувано на 17 март в списание New England of Journal Medicine коронавирусът може да живее 2 до 3 дни върху пластмасови опаковки и 24 часа върху картон.
Единствената предпазна мярка е да си миете продължително и правилно ръцете си, преди да отидете в супермаркета и след като се върнете оттам.