Когато се запознавате с нов човек, са нужни само 7 секунди (точно така, секунди, а не минути), за да решите дали го харесвате или не. Естествено, този процес е двустранен.

Напрежението в подобни ситуации е огромно, особено ако изпитвате социална тревожност или просто сте си срамежливи.

Може би тези 7 съвета, подбрани от BrightSide, ще ви помогнат да оползотворите максимално първите ключови 7 секунди.

1. Гледайте човека в очите

Голяма част от общуването протича невербално. Ето защо чрез един прям и открит поглед в очите можете бързо да предразположите отсрещния. Това е универсален сигнал за доверие и честност. За да не изглеждате твърде самоуверени, може от време на време да гледате събеседника под нивото на очите.

2. Усмихвайте се искрено

Съпровождайте всяка нова среща с искрена усмивка и запознанството с нови хора ще стане много по-лесно. Ако излъчвате положителни чувства и емоции, несъмнено ще събудите симпатия у човека отсреща.

3. Не забравяйте поздрава

Разговор, започнат със случайна фраза, може да завари човека неподготвен. Затова по-добре в началото да го поздравите и да се представите. Не трябва и да се страхувате първи да подадете ръка на непознат. Това е най-простият компонент на успешното запознанство, който често е пренебрегван.

4. Демонстрирайте откритост и увереност

Тялото ни казва много. Струва си да се възползвате от това, за да направите нужното впечатление. Сигналите, демонстриращи откритост и създаващи атмосфера на доверие са: свободната поза, изправени (но не напрегнати) рамене, вдигната глава, ръцете некръстосани, отпуснати до тялото.