Онзи ден един клиент ми казва, разкъсван от срам:

„Един нормален човек няма да се тъпче с чипс направо от пакета. Сигурен съм, че вие никога няма да направите такова нещо.“

Да, бе. По мое мнение, ако ще се тъпчеш с чипс, това е единственият начин да го направиш – тайно, на скришно място, хрупайки щастливо и облизвайки сол от пръстите си. Какви други вредни неща има в чипса? Мононатриев глутамат? Подправки? Каквото и да е. Всичко това се облизва. Как иначе да ядеш чипс – в порцеланова чиния, с нож и вилица?

Но не става дума за чипса. Става дума за онези митични „нормални хора“.

Клиентите ми не спират да говорят за тях и казват неща, които са доста противоречиви: нормалните хора не ядат нездравословни боклуци. Един нормален човек никога няма да направи като мен. Или: на нормалните хора не им пука за всякакви глупави диети. Те не крещят на децата си и им намират любопитни и полезни занимания.

Един нормален човек никога не би живял в такъв разхвърлян апартамент. Нормалният човек ще се стреми към по-добър живот, ще се вижда с хора, а няма да стои затворен по цял ден. Нормалният човек никога няма да работи за жълти стотинки.

Нормалният човек обича купоните. Нормалният човек не губи време и пари по клубове. Харчи само за спорт и книги. Прави коледен календар за децата си. Може да си позволи приличен апартамент. Няма проблем с груповия секс. Не, не, не, момент, груповият секс е нещо изключено за нормалния човек.

Нормалният човек не прекарва много време в мисли за външния си вид и въпреки това изглежда страхотно. Тича редовно. Говори всички европейски езици. Нормалният човек няма целулит, не се поти, не оплешивява, не напълнява и ако трябва, може да яде стоманени пирони.