Денят на благодарността в САЩ е един от най-обичаните празници, който събира семейства и приятели около трапезата и им напомня нещата, за които трябва да бъдат благодарни – здраве, хора, които те обичат и които обичаш. Историята на Уонда Денч и Джамал Хинтън е пример за случайните жестове на доброта и любов към ближния.

Началото на тази история датира от 2016 година. Американката Уонда Денч от щата Аризона иска да изпрати есемес на внука си, за да го покани на Деня на благодарността, но по грешка изпраща есемеса на съвсем непознат човек. Така поканата се озовава при 17-годишния Джамал Хинтън. Ето и техния разговор:

„Вечеря у дома на Деня на благодарността на 24.11 от 15 ч. Пиши ми дали ще можеш да дойдеш. Надявам се да те видя. Разбира се, поканата важи и за Аманда и Джъстин.“

„Кой е това?“

„Баба ти.“

„Баба ми ли? Би ли ми изпратила снимка?“

„На кого?“

„На теб“

„Разбира се, тук съм на работа.“

Двамата си разменят снимки и Джамал продължава:

„Ами ти определено не си баба ми. Но въпреки това може ли да дойда на вечеря?“

„ Разбира се, нали за това са бабите – да хранят всички.“

Можете да разгледате разговора и снимките ТУК.

Джамал наистина отива на вечерята заедно със своята приятелка и оттогава това се превръща в традиция вече 4 години. Той нарича Уонда своята „друга баба“, а тя пък вярва, че срещата им е „божа работа“. Младежът и неговата приятелка Микаела споделят редица празници със семейството на Уонда и между тях се зараждат приятелство и обич.

Това необикновено приятелство продължава вече 4 години.

Междувременно Уонда става прабаба, а Джамал се премества с приятелката си в нов апартамент. Въпреки всичко не спират да общуват и да споделят житейски моменти заедно.

За съжаление, на 9.04.2020 г. съпругът на Уонда, Лони Денч, умира от двустранна бронхопневмония вследствие на заразяване с коронавирус инфекция.

Съпругата му споделя: „Той имаше най-доброто сърце. Винаги е помагал безвъзмездно на хората. Той беше моят герой. Правеше ме по-добър човек.“

Цветелина Велчева

Източник