Не се преструвайте, че не сте от тези, които още след първата среща започват да си представят как ще изглеждат децата ви – всички жени го правят, дори мислите в тази посока да са просто блуждаещи и случайни. Само трябва да прецените дали наистина мъжът ще бъде наистина добър баща, или картинката на семейно щастие в рамка от сърчица не е само плод на фантазията.

Да срещнеш правилния за теб мъж е голям късмет, но има уловка - добрият съпруг не е задължително да е супертатко. С него може да ви е забавно, весело, да е удивително галантен, щедър, умен, успешен, но всичко това е напълно безполезно, когато имате бебе. За щастие, може да се познае предварително дали човекът, който ви целува, ще бъде баща с главна буква – има няколко признака:

Как вашият избраник се отнася към дребните неща?

Дали благодари за кафето сутрин, дали обръща внимание на гълъбите в парка… Животът на детето е пълен с такива малки, но важни моменти, които е жестоки да остават неоценени. Когато хлапето помоли баща си да се откъсне от важните си задачи, за да види неговите творения от пластилин, или да играят на готвачи, е хубаво таткото да не се изнизва с някакво извинение.

Игривостта е несъмнен плюс

Ведрият характер на мъжа е нещо прекрасно, защото можете да разчитате, че ще обича да играе на гъделичкане, да си преправя смешно гласа, да приспива кукли и да кара детето да се залива от смях – просто безценно! Повечето мъже обаче пред другите не свалят маската на мрачни и сериозни хора и си придават вид на хиперотговорни и задълбочени мислители. Обърнете внимание как се държат, когато сте насаме, показателно е.