В InGlobo се гордеят със способността си да разказват истории. Te обичат да го правят, защото човек никога не знае чии живот може да промени с тях и кого може да вдъхнови. И защото в историите се крие смисълът. Правят ни по-богати, помагат ни да разберем кои сме, откъде идваме и накъде отиваме. И ни показват, че светът е безкрайно изненадващ, богат и разнообразен, но хората, които го обитаваме, в крайна сметка не сме толкова различни един от друг. А най-много емоции носят, когато са изживени и разказани от първо лице.

Затова от InGlobo стартират поредицата от събития „Ловци на истории“, в която ще дават думата на тях, вечно търсещите души, които се хранят с историите и ги превръщат в част от себе си, за да напишат и своята.

Началото поставя „Истории отвисоко“, едно събитие, вдъхновено от тв поредицата на National Geographic „Европа отвисоко“.

А гости на събитието ще бъдат изключително интересни личности. В разговор със Свилен Георгиев, главен редактор на списание @inglobomagazine и водещ на подкаста InСтории, те ще разкажат за живота там, на високо, където въздухът е малко по-разреден и откъдето всичко се вижда по-ясно. Ще чуем историите на:

Емилиян Колевски

Един от най-известните и успешни български катерачи с множество престижни класирания и преодолени трудни маршрути у нас и в чужбина, специалист в дисциплината „боулдър“. Инструктор, треньор и съдия във вертикалния спорт. Като филмов каскадьор участва в снимките на холивудската продукция „Критична точка 2“, по време на които катери по стената на най-високия водопад в света – Ейнджъл във Венецуела.

Емилиян ще сподели какво е усещането да катериш по вертикалата и да стоиш нависоко почти всеки ден и ще разкаже за живота си на катерач, в който границата между победата и падането е на върха на пръстите.

Мартин Граховски

Създател на филмовата компания 3 Minute Media, снима и разказва истории със силата на фотографията и видеодокументалистиката. Неговите кадри ни пренасят от любимата му Япония през Непал и Гана до пернишкото село Долна Секирна, подкрепят глобално значими каузи като борбата за човешки права и ни припомнят позабравени български традиции, позволяват ни да се докоснем до скритите кътчета на страната и до нейните хора.

Мартин ще разкаже за работата си и за последния си проект – филма „48 часа“. Действието в един от епизодите му се развива високо в Балкана и проследява отблизо живота на хората, които са го превърнали и в свой дом. С тях по върховете и пасищата броди Иво Данчев – фотограф, известен със снимките си на жителите на планината, сам избрал да напусне града и да заживее в Родопите, човек с фина чувствителност към истинските планинци и връзката им със земята.

Весо Овчаров

Топ парапланерист на България и запален почитател на един от най-опасните спортове – полетите с уингсют. Световен рекордьор в акробатичния и притежател на много национални рекорди в крос кънтри парапланеризма. Атлет на Red Bull, печелил различни международни състезания. С крилото си достига надморска височина от 7000 м в района на легендарния връх К2 в Каракорум и изминава стотици километри в полети из най отдалечени кътчета на планетата.

Весо ще разкаже какво вижда отвисоко, когато лети и какво е усещането да прекарваш голяма част от живота си високо в небето.

От InGlobo обещават много приятни изненади и игри с награди от техните партньори.

„Да се издигнем заедно нависоко в търсене на добрите истории!“, призовават те.

Кога: 16.09.2021 г.

Къде: @citystage.bg

Вратите отварят в 19 ч., започваме в 20ч.

!Важно! Събитието ще се проведе при 30% капацитет на заведението, съгласно разпоредбите на МЗ. Входът за събитието е свободен, но ограничен като брой хора, спрямо Заповед на МЗ № РД-01-748/02.09.2021 г. Ще бъдат спазени всички правила за безопасност и дезинфекция.